dame met angst

Hypnose tegen angst

Hypnose bij angst

Hypnose is een zeer doeltreffende manier om van angst af te komen, zelfs als je er al een heel lange tijd mee zit.

Tijdens een sessie in mijn praktijk wordt je in een ontspannen toestand gebracht en wordt jouw onderbewuste aangesproken. Door middel van suggesties en visualisaties kunnen de negatieve gedachtenpatronen en angstreacties worden aangepakt. Concreet wordt dit opgelost door het onderbewuste zelf de innerlijke beelden en de associaties over angst te laten transformeren.  Deze innerlijke beelden en associaties roepen namelijk het gevoel op.

Vaak ligt een eerdere negatieve ervaring aan de basis van het bang zijn. Het onderbewuste gaat dan door middel van angst jou willen behoeden om in dezelfde situatie terecht te komen. Dit is een vicieuze cirkel waar je niet zomaar uitraakt. Door het onderbewuste aan te spreken en duidelijk te maken dat dit niet meer nodig is omdat de situatie nu anders is, zal het anders reageren. Ik geef dan duidelijke instructies zoals een gevoel van rust ofwel zelfs geen enkel gevoel meer te geven als je opnieuw in een situatie komt waarin je vroeger bang zou geworden zijn. Raar maar waar: in de meeste gevallen worden deze instructies meteen opgevolgd en lukt het echt niet meer om angst te voelen of op te roepen. 

Tijdens de sessie en ook nadien wordt dit uitgebreid uitgetest. Meestal is dit niet meer mogelijk en is het probleem opgelost in 1 sessie. Een kleine minderheid ervaart wel een verlichting maar geen totale verdwijning van het bang zijn. In deze gevallen is het dan aangeraden om een vervolgafspraak te maken om uiteindelijk helemaal bevrijd te zijn. Hypnose kan zo helpen om diepgewortelde angstgevoelens los te laten, zelfvertrouwen op te bouwen en innerlijke rust te vinden. 

Opgelet: Ik ben geen arts noch therapeut en biedt geen therapie of behandelingen aan voor angststoornissen en gegeneraliseerde angsten of angst als onderdeel van een psychiatrische problematiek. Voor deze zaken dien je een gespecialiseerd arts of therapeut te consulteren. Als ervaren hypnotiseur met meer dan 20 jaar praktijkervaring gebruik ik enkel pure hypnose om jou te bevrijden van jouw angst en een beter leven te leiden.

Neem vandaag gerust nog vrijblijvend contact met mij op en ontdek hoe ik met hypnose je kan helpen jouw angst te overwinnen.

Hypnose is succesvol gebleken bij volgende angsten:

En nog veel meer…

Jouw investering: €140 Toch nog een vervolgsessie nodig? €90. Gezien ik geen arts noch therapeut ben is er geen tussenkomst voorzien van de mutualiteit.

Te mooi om waar te zijn? Kijk mee!

In 2016 daagde een groepje studenten van het RITCS mij uit om iemand onder hen met zeer sterke angst voor hoge gebouwen te bevrijden met hypnose.
Live op film, zonder mogelijkheid om bij eventuele mislukking, terug te krabbelen… Ik nam de uitdaging aan! Resultaat? De hevige angst waarmee Sophie al jaren kampte is meteen verdwenen na hypnose!
Destijds nog gefilmd in mijn zwaardere periode in mijn praktijk te Geraardsbergen…
Klik op de video en zie hoe ik tewerk gegaan ben…

Heb je hier vragen bij? Stel ze mij gerust.